Service & onderhoud

Om zo lang mogelijk te genieten van uw kachel raden we aan de pelletkachel regelmatig schoon te maken. Dit dagelijkse onderhoud kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren. Als de kachel dagelijks brandt, kunt u om de 2 á 3 dagen het brander-bakje, met behulp van een aszuiger, in koude toestand legen en ook de ruit reinigen. Bijvoorbeeld met een doek of een stuk keukenrol. 

Na ongeveer 1500 branduren is er groot onderhoud noodzakelijk. Bij gemiddeld stookgedrag is dit ongeveer 1 keer per jaar. Mocht u echter zeer intensief stoken, dan is er vaker onderhoud nodig. Een vervuilde pelletkachel en/of rookkanaal is niet alleen slecht voor het functioneren van uw kachel, maar potentieel gevaarlijk. Er is dan namelijk een verhoogd risico op (schoorsteen-)brand. En uiteraard wilt u dat voorkomen. We raden daarom aan het onderhoud serieus te nemen en een keer per jaar een van onze servicepartners te raadplegen om het onderhoud zorgvuldig uit te voeren. Vergelijk het met een APK van de auto. 

Onderhoud laten verzorgen

Onze servicepartners de Heide Smid of PSN kunen het jaarlijks onderhoud voor u verzorgen.

  • De kachel wordt deels gedemonteerd
  • Alle draaiende en vaste onderdelen worden gereinigd van roetaanslag, creosoot, smeer en stof
  • Onderdelen worden nagekeken op slijtage, gesmeerd en daar waar nodig vervangen

Om schoorsteenbrand te voorkomen is het jaarlijks reinigen van het rookkanaal een noodzaak. In combinatie met het onderhoud van de kachel veegt de service monteur van de Heide Smid of PSN uw rookkanaal tegen een gereduceerd tarief mooi schoon.