Besparen met pellets

Door het stoken met pellets kunt u flink besparen op uw energiekosten. Vandaar dat de pelletkachel een ideaal alternatief is voor aardgas of propaan. Om het hoogste rendement uit uw pelletkachel te halen is het belangrijk om goede pellets te gebruiken. De juiste pellets herkent u aan het ENplusA1 keurmerk èn aan de lichte kleur. Donkere pellets zijn niet geschikt voor pelletkachels, omdat deze zuren bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw pelletkachel en schoorsteenkanaal.

Kies voor duurzame pellets

Verwarmen met een pelletkachel en dus houtpellets kan veel duurzamer zijn dan verwarmen met aardgas. Een belangrijke voorwaarde is echter dat gestookt wordt met pellets die een PEFC- of FSC-keurmerk hebben. Hout met dit keurmerk komt namelijk uit duurzaam beheerd bos

Mede dankzij deze duurzame keurmerken blijven Europese bossen in stand. Sterker nog: het bosoppervlakte in Europa stijgt nog steeds. Door te stoken met pellets met het PEFC-keurmerk dragen we samen bij aan het duurzame karakter van een pelletkachel. Wanneer u een pelletkachel bij Montraux koopt, zorg er dan voor dat u stookt met PEFC gecertificeerde pellets, die voldoen aan ENplusA1 en DINplus normen.